Самоуби се лекарят, въвел кръвна плазма в борбата с Ковид-19

Д-р Джузепе Де Донно се обяви против задължителното ваксиниране и бе санкцониран от т.нар. "етична" комисия

Новини
13:00 - 30 Юли 2021
6819
Самоуби се лекарят, въвел кръвна плазма в борбата с Ковид-19

Д-р Джузепе Де Донно, когото в Италия боготворят заради огромното му сърце и неуморната битка срещу Ковид-19, бе намерен мъртъв в дома си.

"Не искам да повярвам. Губим красив човек, страхотен лекар, който по време на Covid се бореше като лъв, за да спаси стотици животи, често срещу всичко и всички. Bon voyage Giuseppe, оставяш голяма празнота", написа бившият вицепремиер Матео Салвини.

“Терапията с хиперимунната кръвна плазма струва много малко, почти нищо, лекува бързо и сигурно, не произвежда печалби, камо ли – милиарди. А аз съм само един селски лекар. Правя, каквото мога и каквото ме е научила медицината. Не съм акционер на Big Pharma,” казваше той.

Д-р Джузепе Ди Донно е професор по пулмология, завеждащ съответното отделение в болницата в Мантуа.

Той е от малцината лекари в Италия, които не са съгласни с наложения режим на задължително ваксиниране. Получава много заплахи и клетви заради това. Санкциониран е от т.н Комисия по етиката, която е проводник на режима. По тази причина напуска работата си в Мантуа и става участъков лекар.

Решава да направи своя болница, в която да прилага научни методи за лечение на Ковид-а, както и прилаганото от него лечение с кръвна плазма на преболедували заразата. Събира екип от свои колеги съмишленици. За съжаление идеята му умира заедно с него.

На 27 юли т.г. представители на властта влизат в дома му и го намират мъртъв. Обявяват, че е самоубийство. Проф. Ди Донно не е боледувал от нищо до този момент и е бил напълно здрав 54-годишен мъж.