Самоуби се овчарят Бейсим, който избяга от 200 барети и полицаи край Сърница

Пастирът е сложил край на живота си в болница в Пловдив

Общество
17:15 - 13 Март 2024
9369
Самоуби се овчарят Бейсим, който избяга от 200 барети и полицаи край Сърница

В пловдивска болница се самоуби овчарят Бейсим Реджеп от минералбанското село Сърница, който стана известен, след като през ноември 2021 г. успя да избяга от 200 полицаи. За трагедията съобщиха негови близки, притеснени, че нямат информация за случая и вече 4 дни не могат да приберат трупа.

"Бейсим беше в УМБАЛ "Пловдив" като придружител на болен човек от селото. Това, което разбрахме, е че на 7 март в 23 часа е скочил от тераса, като отворил вратата и се засилил", разказаха пред "Марица" близките му. Те допълниха, че са уведомени на следващия ден и се учудват, че никой не е видял какво се случва и не се е опитал да го спре. Трудно им е да повярват, че 57-годишният мъж е посегнал на живота си.

"Сигналът е подаден на тел. 112 на 7 март в 23.30 часа. По първоначална информация човекът е скочил от тераса на 9-ия етаж. Близките са уведомени на следващия ден", коментираха от полицията.

Тъй като става въпрос за самоубийство, а не за естествена смърт, е образувано досъдебно производство, а случаят е докладван на прокуратурата. Тя ще се произнесе след аутопсията. Едва след това тялото ще бъде предадено на близките. От полицията бяха категорични, че е установена самоличността на загиналия, след което веднага близките са информирани за случилото се. Подчертаха, че винаги на близките се дава пълна информация.

Скромният чобанин от Сърница се прочу през ноември 2021 г., след като стреля със самоделна пушка при междусъседски скандал, тлеещ от години, а по дирите му тръгнаха 200 полицаи, жандармеристи и барети от СОБТ. В крайна сметка мъжът бе заловен от друг овчар в Кърджалийско. След случая в Сърница тръгна подписка в подкрепа на кроткия Бейсим. Той получи 2-годишна условна присъда с изпитателен срок от 4 г. от Районния съд в Кърджали за държане на незаконно оръжие. От съда в Хасково бе наказан с 2 г. и половина условно с 4 г. и 6 месеца изпитателен срок за закана за убийство и притежаване на незаконно оръжие, след като обвинението за опит за убийство бе свалено.