Самоубийство с химикалка разтърси ДАНС (обзор)

Новини
19:27 - 27 Януари 2020
10167
Самоубийство с химикалка разтърси ДАНС (обзор)

Самоубилият се днес в ранния следобед в сградата на Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС) 55-годишен активист на Български национален съюз е планирал покушение над високопоставени служители на специализираната служба.

Това е основната версия, по която работят разследващите. Самоубилият се казва Емил Крумов, жител на Перник е и съвсем доскоро е бил в Управителния съвет на националистическата организация „Български национален съюз”. Мъжът е бил призован на разпит в ДАНС заради разпоредената от главния прокурор Иван Гешев проверка на организаторите на забраненото националистическо шествие „Луковмарш”.

Самоубилият се е бил привикан на разпит заради "Луковмарш", който се провежда всяка година из улиците на София.

55-годишния Емил Крумов се е самоубил на входа на сградата на бул. „Черни връх” №45 с шпионско самоделно оръжие – химикалка със сачма. Преди това минал през първия пост, където контролът е по-занижен. Охраната на входа предприела обиск на вещите на Крумов. В този момент мъжът извадил химикалката – пистолет и се гръмнал в главата.

Съмненията, че самоубилият се мъж е планирал да ликвидира служители на ДАНС идва от открития у него по-късно незаконен пистолет със заличени номера с 2 пълнителя. По всяка вероятност Крумов се е надявал, че няма да мине през скенера и няма да бъде обискиран от охраната на входа.

Зрелищното самоубийство с химикалка - пистолет разтърси служителите от ДАНС. „Колеги разказват, че онзи е планирал масови убийства и след това е щял да се самоубие с химикалката - пистолет, която сам си е изобретил. Добре, че са го заловили още на входа. Сега мерките за сигурност ще бъдат още по-драконовски”, споделя пред Lupa.bg служителка от ДАНС.

Според познати на 55-годишния Емил Крумов, той не бил женен. Живеел сам, а преди 10 години отново направил опит да сложи края на живота си.