Сампдория се върна към победите

Българинът Петко Христов с първи жълт картон за Специя

Спорт
10:13 - 23 Октомври 2021
1448
Сампдория се върна към победите

Сампдория се завърна към победите в Серия А, след като победи с 2:1 Специя на “Луиджи Ферарис” в Генуа в двубой от деветия кръг. Така Сампдория прекъсна серията си четири мача без успех, докато Специя продължава с бледото си представяне при гостуванията, като има едва пет победи от 24 мача далеч от дома.

Домакините започнаха отлично мача, като откриха още в 15-ата минута чрез Емануел Джеси, който се разписа с глава след центриране на Антонио Кандрева. Малко по-късно стражът на Самп Емил Адуеро беше принуден да отразява свиреп удар на Жанис Антист.

Така се стигна до 36-ата минута, когато Антонио Кандрева се разписа на свой ред и на практика предреши изхода на мача в 36-ата минута, като секунди преди това Франческо Капуто пропусна да удвои.

След почивката воденият от Тиаго Мота отбор на Специя опита да обърне неща в своя полза, но не успя. Гостите стигнаха до почетен гол едва в края, когато се разписа Даниеле Верде.

Българският защитник на Специя Петко Христов започна от първата минута и остана до края. Той получи и първия си жълт картон в италианския елит с екипа на Специя.