Самуел Финци играе във филм за Борис Бекер

Култура
22:10 - 07 Април 2021
2215
Самуел Финци играе във филм за Борис Бекер

Български актьор получи роля във филм за германската легенда в тениса Борис Бекер.

“Играчът” се подготвя още от миналата година, но снимките бяха забавени заради пандемията от коронавирус. Продуцент е Михаел Сувиние заедно с RTL.

Филмът ще разказва основно за първата от трите му титли на “Уимбълдън”, която Борис спечели едва на 17 през 1985 г. Особено важен за успеха му на легендарните тревни кортове в Лондон е приносът на тогавашния треньор Гюнтер Бош. Точно той ще бъде представен във филма от Самуел Финци. Нашият актьор от години живее и работи в Германия.

Като национален треньор на юношите към Германския тенис съюз Бош открива таланта на Бекер и в името на развитието му избира да работи само с него. Под ръководството на този треньор Борис печели “Уимбълдън” през 1985 и 1986 г. Година по-късно двамата се разделят, като Бекер мотивира решението си със следното обяснение: “Нуждая се от треньор, който да не се грижи за мен ден и нощ.”

В “Играчът” ролята на тенисиста е поверена на 22-годишния Бруно Алекзандер от Хамбург, който се снима от детските си години и е много популярен в Германия. Кариерата му започва още когато е на 13 г. в детски сериал.

“Разбира се, че знаех кой е Борис Бекер, всеки знае кой е Борис Бекер, или поне си мисли, че знае. Когато получих офертата, трябваше да помисля малко. Тази роля е предизвикателство и в същото време тежест, защото искам моят образ да вдъхновява онези, които са израснали с него, и тези, които го познават главно от заглавията в медиите”, коментира актьорът.

За да покаже Бекер възможно по-най-добрия начин, Бруно от четири месеца тренира редовно тенис под ръководството на Кристофер Радеке.

“Още от началото ми бе ясно, че трябва да вляза в необходимата спортна форма. Всеки ден съм на корта с моя треньор. Вярно, изразходвам много енергия и се уморявам, но в същото време работата ме зарежда с нова, по-голяма енергия. Никога преди не съм се чувствал толкова добре подготвен физически. За да натрупам мускулна маса, трябваше да направя драстични промени в режима си на хранене. В момента основното в менюто ми са въглехидратите и признавам, че такова количество до този момент не съм приемал” допълва Алекзандер. На всяка тренировка той се опитва да изпълнява удари както го правеше Бекер, особено специфичния бекхенд с една ръка.

Защо е избран точно Бруно? Ето отговора на продуцента Сувиние: “Търсихме навсякъде - в тенис училищата и в клубовете в Германия в чужбина, за да открием перфектния Борис. Накрая решихме, че Бруно Алекзандер е човекът, който ни трябва, а той непрекъснато ни убеждава, че не сме сбъркали.”

Филмът е основан на книгата на Фред Зелин “Аз съм играч: Животът на Борис Бекер”.