Санчо Финци се среща със зрителите след премиерата си в Народния театър

Актьорът представя на немски спектакъла „Един кон влязъл в бар“

Култура
14:00 - 20 Март 2023
1661
Санчо Финци се среща със зрителите след премиерата си в Народния театър

На 25 и 26 март в Народния театър „Иван Вазов“ ще се състои българската премиера на спектакъла „Един кон влязъл в бар“, който е копродукция на три водещи европейски театрални институции -  Дойчес Театър - Берлин, Залцбургски фестивал и Бургтеатър, Виена.

След представлението на 25 март всички зрители са поканени да останат в залата за разговор с екипа. В него участие ще вземат режисьорът на спектакъла Душан Парижек и актьорите Самуел Финци и Катлийн Моргенайер. Разговорът ще се проведе на български език, а негов модератор ще бъде Явор Гърдев, съобщиха от Народния.

"Практиката да се провеждат отворени разговори след различни представления е често срещана в множество сценични институции.

Воден от разбирането, че това е добра възможност за среща между зрителите и творците, надграждаща театралното преживяване с допълнителни нюанси, екипът на Народния театър ще продължи с усилията да предлага разговори с артистите след всички български и международни премиери на сцените си, след юбилейни постановки и други отличителни поводи в програмата", споделиха от трупата.