Сандра Бълок: Още ме е срам от "Скорост" 2

Шоу
15:24 - 23 Март 2022
4410
Сандра Бълок: Още ме е срам от "Скорост" 2

Сандра Бълок е една от блестящите звезди на Холивуд и носителка на "Оскар", но има една роля, която до ден днешен предизвиква у нея чувство на срам. Разбира се, става въпрос за продължението на хита „Скорост“ - пълна помия, в която Киану Рийвс предвидливо отказа да се снима.

„Филмът, който никой не хареса и все още съм засрамена, че участвах в него, беше „Скорост 2“, казва актрисата. „Това е филмът, в който ми се иска да не бях участвала и не съм срещала човек, който да го харесва.“

В първия филм от 1994 г. Сандра Бълок си партнира с Киану Рийвс. Там тя шофира автобус, зареден с бомба, която ще избухне, ако скоростта падне под 80 км/ч. Рийвс е полицай, който се опитва да спаси пътниците в обреченото превозно средство. Лентата е абсолютен хит, което е предпоставка три години по-късно да излезе продължение. В него автобъсът е заменен с круизен кораб, но историята е почти същата. Продукцията се оказва пълен провал. В продължението Сандра Бълок си партнира с Джейсън Патрик, а не с Киану Рийвс.

„Скорост 2“ е с над 500% по-голям бюджет от първия филм, но резултатът в боксофиса е катастрофален – филмът не успява да събере дори половината от приходите на предшественика си и бързо потъва в забрава.