Санкциите на САЩ принуждават "Хуауей" да продава само на азиатския пазар

Съдбата накомпанията зависи от развитието на търговската война и до каква степен Китай ще се съгласи да направи компромиси към Америка

Новини
16:25 - 27 Май 2019
2121
Санкциите на САЩ принуждават "Хуауей" да продава само на азиатския пазар

Ако санкциите на САЩ срещу китайския технологичен гигант "Хуауей" (Huawei) останат, компанията най-вероятно ще стане местна и ще продължи да продава само на азиатските пазари.

Санкциите на Белия дом ще имат негативно отражение и за някои американски производители.

32 американски компании са доставчици на "Хуауей", според данни на китайското дружество. Всички те ще бъдат засегнати до някаква степен.

Риск има и за Европа - някои от телекомите имаха договори за използването на оборудване от "Хуауей" за внедряването на 5G технологията. Те ще трябва да изберат нови доставчици, като проблемът обаче е, че китайската компания е най-развита в това отношение.

Какво ще се случи с новите смартфони на "Хуауей" след забраната на Google?

Около 30% от пазара на мрежово оборудване на Стария континент се държи от "Хуауей".

Отлагането на работата с китайската компания ще забави с над една година навлизането на технологията и ще доведе до съществени загуби за европейските телекоми.

Разривът с американския технологичен гигант Google ще има негативно отражение върху "Хуауей".

Дори и да разработи своя операционна система, китайската компания ще трябва да се конкурира с установените на пазара. Той обаче вече е зрял и е все по-трудно клиентите да бъдат убедени да използват нови продукти.

Съдбата на "Хуауей" като цяло зависи от развитието на търговската война и до каква степен Китай ще се съгласи да направи компромиси към САЩ.