Саня Армутлиева – желязната лейди на поп музиката

Личности
13:04 - 12 Юли 2021
13637
Саня Армутлиева – желязната лейди на поп музиката

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов предложи музикалния прдуцент Станислава Армутлиева за министър на културата. Армутлиева е известна като шефка на музикална компания „Вирджиния Рекърдс“ и с прозвището си "желязната лейди в поп музиката", дочу Lupa.bg.

Армутлиева е родена в София на 30 май 1971 г. Висшето си образование завършва във ВИТИЗ в класа на проф. Енчо Халачев и Снежина Таковска със специалност „Актьорско майсторство за драматичен театър“.

Тя е управител на музикална компания „Вирджиния Рекърдс“ от 1991 г. Компанията продуцираше много млади изпълнители, но част от тях я напуснаха със скандали. Армутлиева е продуцент на Дара, Михаела Маринова, Ева Пармакова, Павел и Венци Венц‘ както и дъщеря й Алма.

Шефката на „Вирджиния рекърдс“ провали кариерите на доста млади певци и бе осъдена от две свои бивши изпълнителки – Невена Цонева и Маги Джанаварова.

Невена Цонева дълги години води съдебни битки с Армутлиева, като накрая талантливата певица спечели делото срещу бившата си продуцентка заради неспазени ангажименти. Саня Армутлиева беше осъдена да заплати 12 000 лева на Невена. Докато траеше делото обаче, шефката на „Вирджиния рекърдс“ забрани на Цонева да пее и така кариерата на обещаващата звезда залезе. Залязоха кариерите и на всички победители от "Мюзик айдъл".

Вторият победител в „Мюзик айдъл“, Тома, получи 2- 3 видео клипа в рамките на няколко години, след като спечели. В момента певецът вече не се занимава с музика.

Третият победител в „Мюзик Айдъл“, Маги Джанаварова, също успя да се отскубне от ноктите на договора си с Армутлиева, след съдебни дела.

Преди години обаче, победителите от това музикално риалити бяха наистина със статут на звезди, тъй като се гледаше много повече.

Победителят от първия сезон на „Х- фактор“ Рафи все още няма издаден албум, както бе обещано. Младото момче има само няколко собствени видео клипа, а 70% от хонорарите му отиват при Саня.

Случаят с Жана Бергендроф обаче е още по – потресаващ. Жана издаде 1 песен за години и също напусна огорчена „Вирджиния Рекърдс“.