Съперникът на Кобрата се вдъхновява от великия Али

Богдан Дину е полицай от специалните части на Румъния, обича да готви и да нагъва палачинки

Бокс
12:05 - 18 Март 2019
1978
Съперникът на Кобрата се вдъхновява от великия Али

Съперникът на българския боксьор Кубрат Пулев в предстоящия им мач от тежка категория е настървен за реванш. Преди 12 години Кобрата побеждава Богдан Дину на аматьорско ниво, но сега румънецът се заканва да си върне. Оказва се, че неговото вдъхновение е великият Мохамед Али.

„Харесвам го много, чел съм много за него. Залата, в която тренирам, е пълна с вдъхновяващи цитати от Али”, разказа Дину в предаването „Събуди се” по Нова телевизия.

„Преди 12 години Кубрат ме победи по точки. Време да взема реванш. Вече съм доста по-опитен, мисля, че сега сме равностойни. Познавам добре Пулев като спортист, смятам, че е и готин човек. Но искам да го победя".

Битката между Пулев и Дину ще се проведе на 23 март в Калфиорния, САЩ. Мачът ще се предава пряко в ефира на Диема спорт около 5,30 часа сутринта наше време на 24 март. Двамата имат само по една загуба на професионалния ринг – Кобрата е с баланс 26-1, а Дину – 18-1.

„Боксът е най-голямото ми хоби, но обичам да карам ски, а и да готвя. Луд съм по палачинките. Искам да донеса пояс и Световна титла в Румъния, което не е правено досега", закани се още 32-годишният Дину, който е част от специалните части на румънската полиция.