Съпругата на Гунди празнува 80 г. с младите актьори от филма за Аспарухов

Спорт
18:20 - 09 Юли 2023
3193
Съпругата на Гунди празнува 80 г. с младите актьори от филма за Аспарухов

Да отпразнуваш 80-ата си годишнина със своето младо "аз" и с образа на вечната си любов - това изживяване получи като незабравим подарък Величка Маркова-Аспарухова, съпругата на безсмъртния Георги Аспарухов.

Навръх своя празник 9 юли Лита Маркова получи страхотна изненада - за да я поздравят лично в дома й дойдоха актьорите, които влизат в ролите на Георги Аспарухов и на самата нея в игралния филм "Гунди - легенда за любовта". Павел Иванов, който играе легендарния Аспарухов, и Александра Свиленова, която пресъздава образа на вдъхновението на Гунди - Лита, сътвориха изненадата заедно със сценариста и автор на идеята за игралния филм - Емил Бонев. Драматургът и режисьор пише сценария с единствения възможен “съотборник” на нивото на Гунди за “този мач” - самата Величка Маркова.

Лита не е просто специален консултант, тя е повече от съавтор. А целият екип я приема за истински носител на вдъхновението на Георги Аспарухов, но семейството Аспарухови и на легендата за любовта. Затова почувствали, че трябва да направят нещо специално за 80-ия рожден ден на Величка.

Младите актьори Павел Иванов и Александра Свиленова подариха писмо от двамата за рожденичката, а Емил Бонев поднесе подаръци и цветя от него и целия екип. Лита не скри вълнението си.

На достолепна възраст, тя не спира да впечатлява с енергия и дух. Голямо щастие за нея в момента е именно игралният филм за любовта им с Гунди, заради желанието й, свързано с нейния Георги: "Той заслужава да бъде помнен. И чрез този филм ще бъде - такъв, какъвто наистина е. Не искам да го помнят като паметник, като снимка, а като жив човек."

Великият Георги Аспарухов, останал завинаги на 28, също щеше да навърши 80 тази година - на 4 май. Именно с 80-ата годишнина от рождението му, символно, започнаха и снимките на "Гунди - легенда за любовта". На 80-ия рожден ден на Лита актьорите, играещи нея и Георги, и авторът на идеята за филма, показаха с уважението си, че примерът и любовта на Аспарухови са заразяващи.

Снимките на легендата за любовта продължават и в момента. Продуценти на филма са Иван Христов и Андрей Арнаудов. Режисьор на лентата е Димитър Димитров, сценарист е Емил Бонев, а главен оператор – Борис Славков. Премиерата се очаква в началото но 2024 г.