Сър Алекс стана фен на Айнтрахт

Легендарният шотландец вече е почетен член на клуба от Франкфурт

Новини
17:25 - 19 Март 2024
1053
Сър Алекс стана фен на Айнтрахт

Сър Алекс Фъргюсън от днес официално е почетен член на Айнтрахт Франкфурт, след като известният треньор прие поканата от именития германски клуб.

Инициативата стартира след мача между Айнтрахт и Абърдийн (клубът, в който Фърги започна треньорската си кариера) от Лигата на конференциите, а контактите продължиха, след като делегация на германския клуб пристигна на Острова и отдаде чест на сър Алекс.

Фъргюсън е свързван с Айнтрахт, тъй като той дебютира като играч с фланелката на Рейнджърс именно срещу германския клуб през 1967 г.

„Спечелихме с 5:3 и аз отбелязах хеттрик срещу Ханс Тилковски на вратата на Айнтрахт“, спомня си сър Алекс.

През 1980 г., като треньор на Абърдийн, той е елиминиран от Купата на УЕФА именно от този клуб, на който днес става почетен член.

Шотландецът добави, че все още има един много добър приятел в Германия. Това е бившият старши треньор на Фрайбург и Волфсбург Екхард Крауцун. Двамата се запознават по време на треньорски семинар през 1973 година.

"Ние сме много добри приятели с него от много дълго време. Той често идва да ме види. Той е футболен фанатик. Наскоро трябваше да му търся билети за гостуването на Айнтрахт на Абърдийн", заяви бившият мениджър на Манчестър Юнайтед.

Той добави, че през лятото ще отиде до Германия за Евро 2024. Мачът на октриването е на 14 юни в Мюнхен и противопоставя домакина Германия на Шотландия.

"Ще гледам този мач на живо. Трябва да направя. Шотландия не е слаб отбор, а шотландските фенове са просто фантастични", каза още Фъргюсън.