Сър Иън Маккелън е готов да се завърне като Гандалф

Актьорът имал само едно условие - продукцията да побърза

Култура
10:27 - 18 Септември 2024
572
Сър Иън Маккелън е готов да се завърне като Гандалф

Сър Иън Маккелън е заявил своята готовност да се завърне като Гандалф във "Властелина на пръстените", пише CNN. Актьорът няма нищо против да изиграе отново една от емблематичните си роли, но има едно условие - продукцията трябва да побърза.

Пред изданието Big Issue, Иън признава, че няма представа какъв е скриптът, както и не знае кога точно ще бъде включен в снимките, но е готов да се завърне. Маккелън е на 85 години и не може да бъде сигурен колко време му остава на снимачната площадка, както и в театъра.

През юни, по време на репетиция на "Кралете на играчите" - нова версия на постановката на Шекспир - "Хенри IV" - Иън претърпява инцидент. Актьорът пада на сцената и по-късно се убеждава сам, че всичко това е следствие от неговата напреднала възраст. Звездата се надява, че този инцидент няма да се повтори в бъдеще.

За да подобри здравословното си състояние, Маккелън прави най-различни тренировки и се опитва да бъде оптимист за кариерата си. На своите фенове признава, че всеки има емоционални трусове, но когато мнозина достигнат неговата възраст, осъзнават, че изправянето отново е сериозно изпитание.

През последните месеци звездата обича да запълва своята програма и да се занимава с различни театрални представления. След възникналите трудности, Маккелън възнамерява да почива до края на годината, но това не е лекарско предписание, а лично предпочитание.