Сара Хардинг от Girls Aloud почина от рак на гърдата

Певицата си отиде на 39 години

Култура
12:28 - 06 Септември 2021
3422
Сара Хардинг от Girls Aloud почина от рак на гърдата

Певицата Сара Хардинг, която бе част от попгрупата Girls Aloud, почина на 39 години от рак на гърдата. Трагичната новина бе съобщена от майката на Сара чрез пост в нейния Инстаграм профил.

„Искам да благодаря на всички за подкрепата през последната година. Тя означаваше много за Сара, даваше й сила и утехата, че е обичана. Знам, че тя не би искала да бъде запомнена заради борбата й с тази ужасна болест. Тя бе толкова лъчезарна и се надявам да бъде запомнена по този начин“, написа майката на певицата в социалната мрежа.

Сара Хардинг сподели за тежката диагноза през август 2020 г. За борбата с болестта тя разказа и в своята мемоарна книга Hear Me Out, която излезе от печат през март тази година.

„Свиря много на китара и в началото помислих, че петното около гърдите ми е причинено от ремъка на инструмента“, пише певицата в книгата си.

Сара Хардинг имаше и солова кариера. Нейният сингъл "Wear It Like a Crown" оглави класацията на iTunes през 2021 г. Певицата дари приходите от песента на болницата в Манчестър, където се лекуваше.

"Искам да видя заедно всички мои приятели. За последен път. Тогава ще направя голямо парти, за да кажа „Благодаря и сбогом!“, пише Сара в своята книга. На 17 ноември тя трябваше да навърши 40.