Сарафов: Името на Гешев излиза и при двата кръга около Петьо Петров и Мартин Божанов

Топ
12:19 - 09 Февруари 2024
1754
Сарафов: Името на Гешев излиза и при двата кръга около Петьо Петров и Мартин Божанов

Има едно име, което излиза "пред скоби" и в двата кръга и това е на бившия главен прокурор (Иван Гешев), той е свързан и с двата кръга около Петьо Петров-Петьо Еврото и Мартин Божанов-Нотариуса. Името му излиза като информация, заяви главният прокурор Борислав Сарафов на брифинг, след като прокурори от ВКП влязоха в СРП на проверка.

„Проверката започва. Поканих колегите от СРП на общо събрание, за да можем да поговорим и да оглася пред тях ревизията, която започва от днес. Тя ще проверява цялостно работата на Районната прокуратура. Има много достойни магистрати, но дори и 5-10-15 дела да са изтъргувани в някой клуб или някъде другаде под влиянието на някой лобист, това означава, че има огромен проблем и че се търгува със справедливост и човешки съдби. Това не е допустимо и трябва да се преустанови. Имам своите критики към СГП и в съвещанията, които съм провеждал съм искал по-бърза, по-активна работа по делото. Обвинението на СГП за Мартин Божанов-Нотариуса, което колегите подготвяха закъсня. Понякога уличната справедливост е по-бърза и ни изпревари“, каза Сарафов.

Той обясни, че амбицията е да се изчисти, ако има петно на прокурорската тога.

По думите му ще се проверяват и конкретни дела, и конкретни магистрати, които станат известни, че са част от определени кръгове и "търгуват със справедливост и правосъдие", като такива имена ще излизат всеки един ден.

Той посочи, че няма данни за политици, които да са свързани с Мартин Божанов, но има за магистрати.