Сарафов похвали пловдивската прокуратура пред турския си колега

Новини
15:43 - 27 Февруари 2024
1193
Сарафов похвали пловдивската прокуратура пред турския си колега

И.ф. главен прокурор на България Борислав Сарафов изтъкна пред обвинители от Турция добрата работа и организация на пловдивската прокуратура по всички видове дела. Това стана по време на посещението му в града на тепетата.

Сарафов и колегата му от Турция Бекир Шахин се срещнаха с ръководството на пловдивските Апелативна, Окръжна и Районна прокуратура. Визитата е част от работно посещение на делегация обвинители от турския Върховен апелативен съд в рамките на международен семинар за противодействие и неутрализиране на терористични престъпления, който се провежда у нас.

В срещата участваха заместничката на Сарафов Мария Павлова, шефовете на апелативната прокуратура в Пловдив Тодор Деянов, на окръжната - Ваня Христева, заместниците й, районният прокурор Петър Петров, директорът на полицията в областта ст. комисар Георги Чергов и Гергана Мутафова от Висшия прокурорски съвет.

Пловдивските магистрати представиха структурата и работата на трите прокуратури, а Гергана Мутафова разказа за функционирането на Висшия прокурорски съвет и последните промени в Конституцията на Република България.