Сарафов се срещна с американци

Новини
14:25 - 12 Септември 2024
862
Сарафов се срещна с американци

Възможността за антикорупционно обучение на български прокурори, следователи и служители на финансовото разузнаване обсъди на работна среща и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов с американските юристи Кевин Карол и Реми Гербей, съобщават от пресслужбата на прокуратурата.

Двамата експерти са у нас за участие в Международната конференция „Транснационални инвестиции в един променящ се свят: санкции, скрининг и разрешаване на спорове", организирана от Българската търговско-промишлена палата.

В срещата в Съдебната палата в София участваха още заместник-главният прокурор Елена Каракашева, председателят на Висшия адвокатски съвет и заместник-председател на Арбитражния съд при БТПП Ивайло Дерменджиев и Бранимир Ботев, президент на Европейската лига за икономическо сътрудничество.

Д-р Кевин Карол и д-р Реми Гербей имат дългогодишен професионален опит в сферата на антикорупционните политики, защитата на инвестициите и провеждането на арбитражни процедури.

Главният прокурор Борислав Сарафов подчерта необходимостта от увеличаване капацитета на българските институции в борбата с трансграничната престъпност във финансовата сфера. В тази връзка бе обсъдена възможността американските експерти да проведат обучение на български магистрати и представители на специалните служби за механизмите за проследяване на финансовите активи, антикорупция, налагането на санкции, противодействието на прането на пари и осъществяването на скрининг на чуждестранни инвестиции.