Саразен триумфира във Венген

Пинтюро с тежка контузия

Спорт
17:17 - 12 Януари 2024
2471
Саразен триумфира във Венген

Французинът Сиприен Саразен беше безупречен и спечели победата в супергигантския слалом за мъже от Световната купа по ски алпийски дисциплини в швейцарски курорт Венген, а състезанието беше помрачено от тежко падане на сънародника му Алекси Пинтюро.

Пинтюро, който стана баща преди шест дни, загуби контрол при скок на коварното 3-километрово трасе "Лауберхорн" и се заби в предпазните мрежи. Той беше откаран в болница с хеликоптер, а "Евроспорт" съобщи, че има фрактури на коляното и на китката, цитирайки служители на отбора.

Саразен вече се беше спуснал преди инцидента с Пинтюро и никой от следващите на пистата не успя да подобри времето му от 1:47.75 минута. За него това е първи успех в тази дисциплина и общо трети в кариерата.

Швейцарската суперзвезда и лидер за Световната купа Марко Одермат остана на второто място с изоставане от 58 стотни от секундата, след като победи Саразен за първата си победа в спускане вчера във Венген.

Норвежкият ас Александър Омод Килде остана трети, както и в четвъртък, с пасив от една секунда.

В генералното класиране за Световната купа начело е Одермат с 916 точки, пред австриеца Марко Шварц с 464, който е извън пистата заради контузия. Килде е на трето място с 440 точки.