Сърбите спипаха нашенец с японски меч „катана”

Актуални новини
21:09 - 26 Януари 2022
2684
Сърбите спипаха нашенец с японски меч „катана”

Сръбски митничари и гранични полицаи предотвратиха опит за контрабанда на четири ножа, брадвичка и традиционен японски меч "катана", открити в багажника на български гражданин, на граничния пункт Баймок между Сърбия и Унгария, предаде Танюг.

Хладното оръжие е заловено вчера при проверка на багажника на автомобила, с който сам е пътувал българинът.

На въпрос на митничаря дали има нещо за деклариране той отговорил отрицателно, но след подробно претърсване думите му били опровергани, предава БТА.

На дъното на багажника, под багажа, митничарите открили текстилен калъф, пълен с хладно оръжие, за което пътникът казал, че не знаел, че трябва да се декларира.

В калъфа са намерени четири ножа с дължина на острието 5 до 21 см, брадвичка 'Roson' и традиционен японски меч "катана" с дължина на острието 60 см.

Администрацията на сръбските митници припомня на пътуващите, че трябва да декларират всеки вид оръжие, което носят със себе си при преминаването на границата, а също така и че физическите лица не могат да внасят, изнасят или да пренасят транзитно през Сърбия оръжие без съгласието на компетентните органи.