Сърбия под полицейски час, 11 нови болни

Актуални новини
13:40 - 18 Март 2020
2878
Сърбия под полицейски час, 11 нови болни

В Сърбия тази сутрин бяха регистрирани още 11 случая на зараза с коронавирус и потвърдените досега случаи са общо 83, съобщи министерството на здравеопазването.

Същевременно в 10 часа местно време влязоха в сила новите мерки на сръбското правителство за борба със заразата, които предвиждат полицейски час от 20.00 до 5.00 часа сутринта и абсолютна забрана за възрастните хора на село над 70 години, а в градовете над 65 години да излизат навън, предаде БТА.

Вестник "Новости" съобщава за случая на първия пенсионер, пресрещнат от полицията на улицата след 10 часа. "Къде си тръгнал? Вкараха ме в колата, върнаха ме в къщи и наредиха да не мърдам", разказва пенсионерът, 67-годишен мъж от Сремска Митровица, който тръгнал към пощата да изтегли пари.

"Знаех, че мерките са по-строги, но си направих сметката да изтегля пари и да отида до магазина. Живея сам, няма кой да го направи вместо мене. По средата на пътя ме спря полицията. Поискаха ми личната карта и номера на телефона. Къде си тръгнал? Вкараха ме в колата, върнаха ме в къщи и наредиха да не мърдам", описва срещата си с полицията пенсионерът.

Полицаите му обещали, че скоро някой ще дойде при него с необходимите покупки. Дошъл съседът с пълна торба с храна. Пенсионерът попитал полицаите колко струва, а те му казали: "нищо не струва, не ни давай пари, само си стой в къщи", разказва пенсионерът.