Сърбия: "Турски поток" ще реши всичките ни енергийни проблеми

Работите на местния участък на газопровода по план ще завършат до 18 декември

Новини
13:20 - 21 Май 2019
1737
Сърбия: "Турски поток" ще реши всичките ни енергийни проблеми

Проектът "Турски поток" ще реши всички енергийни проблеми на Сърбия, ще я превърне в транзитна страна на газ и ще й гарантира надеждни доставки на синьо гориво, заяви днес по сръбската национална телевизия РТС министърът на минната промишленост и енергетиката на Сърбия Александър Антич, предаде ТАСС.

Сърбия чрез този проект /"Турски поток"/ ще получи надеждно снабдяване с газ, Сърбия чрез този проект ще се защити от всички рискове, с които се сблъсквахме преди. Сърбия се превръща в транзитна газова страна, страната ще има доходи от транзит, което открива възможности за бъдещо развитие на газа. Това ще даде възможност за създаване на нови промишлени икономически зони, да провеждаме реиндустриализация на страната, каза Антич. Според думите на Антич работите на сръбския участък на газопровода са стартирали на 25 април и по план ще завършат до 18 декември.

Очаквам че и българите, и унгарците ще реализират своята част от работата в съответствие с динамиката /на пътните карти/, каза още Антич.