Сърцето на убитата рейнджърка Деси е туптяло, когато е била напъхана в ракла

Килърът Светослав Каменов още не е признал вината си

Крими
13:34 - 07 Ноември 2019
2818
Сърцето на убитата рейнджърка Деси е туптяло, когато е била напъхана в ракла

„Когато Десислава Стоянова е била натъпкана в раклата е била в мозъчна смърт, а след това вътре сърцето й е спряло. Имало е удар в областта на лицето, душена е. Била в е мозъчна смърт, но физическата е настъпила след като е била поставена в раклата”, това заяви пред репортери прокурор Петър Петров след разпоредителното заседание по делото срещу Светослав Каменов.

Процесът срещу 43-годишният мъж ще се гледа по реда на особените правила. Все още Каменов не е дал обяснения и не се знае дали ще признае всички факти и обстоятелства около обвинителния акт. Въпреки това последващите заседания ще протекат с редуциран брой свидетелски показания и експертизи от вещите лица.

„Тъй като вече са в сила новите наредби в Наказателния кодекс, не можем да пледираме по точка втора на член 371. Поради тази причина желаем делото да е по точка втора, а именно част от свидетелите и вещи лица да бъдат разпитани. Това обаче не означава, че Каменов признава фактите и обстоятелствата. На следващото заседание, председателят на състава ще го попита именно това и тогава ще разберете какво ще пледира клиента ми”, заяви пред "Трафик нюз" адвокат Снежанка Почева, защитник на обвиняемия Каменов.

Срещу него са повдигнати две обвинения – за причиняване на смърт по особено жесток начин и за обсебване на автомобила, поверен му от жертвата Стоянова.

По време на процеса съвместно ще се разгледа и гражданския иск, депозиран от майката на убитата Десислава. Йонка Нитова е предявила иск за 150 хиляди лева за причинените й неимуществени вреди.