Сърдит: Ники Михайлов си тръгва

Стражът иска да търси късмета си в чужбина

Спорт
15:25 - 23 Май 2023
4095
Сърдит: Ники Михайлов си тръгва

Вратарят Николай Михайлов няма да продължи да бъде част от Левски. Опитният страж има договор до лятото на 2024 година, но след края на сезона ще се опита да си намери отбор в чужбина.

Не е изключено при неуспех юношата на сините да остане в тима, но желанието му е да премине в клуб, в който ще бъде първи избор. В момента 34-годишният играч е резерва на 18-годишния Пламен Андреев. През сезона той има на сметката си общо осем мача във всички турнири - три в първенството, един за купата и четири в квалификациите за Лигата на конференциите.

Михайлов отнесе много критики за отпадането на сините на реванша от малтийския Хамрун Спартанс и тогавшният трен ьор Станимир Стоилов заложи на Пламен Андреев под рамката. Опитният вратар направи силна подготовка през зимата и стартира като титуляр в първия мач през пролетта срещу Черно море (0:1) във Велико Търново, но отново бе обвинен, че носи вината за единственото попадение на моряците.

Оттогава Михайлов е на резервната скамейка и това не се промени при идването на новия наставник Елин Топузаков и поелия обучението на вратарите след напускането на Георги Стоянов - Божидар Митрев.

При назначението на новия треньор, за момента фаворит е Милош Милойевич, сините ще бъдат отново с вратари от школата. Титуляр под рамката ще продължи да бъде Пламен Андреев, а негови опции ще бъдат Иван Андонов и Йоан Загоров.

Договорът на първия също изтича през лятото на 2024 година, като ще стартират преговори за удължаването му, информира "Тема Спорт". Тенденцията, наложена от Стоилов, ще продължи и на вратата ще бъдат играчи излезли от академията.