Сърфист откри стар Rolex в океана и го върна на собственика му

Любопитно
15:03 - 19 Юли 2023
2262
Сърфист откри стар Rolex в океана и го върна на собственика му

Австралийски сърфист откри Rolex на дъното на океана и го върна на собственика му. Докато се гмуркал край Нуса Хед, Мат Кудихи попаднал на необичайна находка. Той се натъкнал на стар часовник, който дори работел. Въпреки годините, прекарани под вода.

"Видях нещо да проблясва. Оказа се часовник, чиято каишка се беше заклещила между скалите. Стъклото беше надрано от пясъка, но Rolex-ът работеше", разказва той.

Като се има предвид цената на швейцарската марка, Мат лесно можел да го запази за себе.

Мъжът обаче споделил за находката в социалните мрежи и чудото станало - появил се собственикът на изгубения Rolex, който видял часовника и незабавно писал на австралиеца. „Хей, Мат. Ако този часовник има специален надпис на гърба, той е мой. Свързах се с полицията, след като го загубих и с Rolex, за да видя дали е намерен и почистен. Бих искал да успея да си го върна, защото има много сантиментални спомени за мен", написал Рик.

"Никога нямаше да го продам. Знаех, че означава много за някого. Има толкова много история там", споделя Мат.

По-късно става ясно, че през 1971 г., когато бил на 18, Рик получава часовника като подарък от баща си за победата в местно ветроходно състезание. Той го носи неотлъчно до 2019 г., когато при сърфиране той губи своя Rolex почти на същото място, на което е открит от Мат. 

Така благодарение на добросърдечния Мат и неоспоримата сила на социалните мрежи, които правят света по-малко място, Рик и неговият Rolex се събраха отново след близо четири години.