Със сваляне на номера и мазане с развалени яйца решават проблемите с паркирането (СНИМКИ)

Новини
15:22 - 19 Октомври 2021
7679
Със сваляне на номера и мазане с развалени яйца решават проблемите с паркирането (СНИМКИ)

По странен начин решават проблемите с паркирането в някои квартали на София. В централната част та столицата да успееш да намериш място за автомобила си, си е цяло чудо, гарнирано с голяма доза късмет и изхабени нерви. Оказа се, че този проблем и навсякъде, а в кварталите действат безцеремонно и с размах.

Някъде там все още живеят хора с провинциалния манталитет и с чувството за собственост. Едно време хората си запазваха места за паркиране, като надписваха с блажна боя номера на автомобила си, други си знаеха кой къде паркира, защото в противен случай се пукаха гуми директно - без предупреждение, чупеха се прозорци и т.н. Е, явно сега агресията еволюира, изразявайки се в различни начини на предупреждение.

В столичния квартал "Манастирски ливади - Изток" колите на нахалниците, дръзнали да паркират автомобила си на нечий чужд паркинг, биват цапани с всевъзможни хранителни продукти, колкото и те да започват да поскъпват.

Блок №17 е станал нарицателно за отмъщение по екстравагантен начин. И агресията на живущите е ежедневна, без почивен ден. По автомобилите може да се види палитра от размазани по стъклата и предните капаци яйца, салами, домати, диня, както и други плодове и зеленчуци, в зависимост от това какъв сезон е в момента.

"Ако някой има проблем с паркирането на колата на това ПЛАТЕНО ПАРКОМЯСТО, не е това начинът!!! Съседи, моля, не бъдете аборигени - всички тук сте с претенции, ама за какво, не е ясно!", сподели потърпевш, чиято скъпа кола постоянно е нацапана с нещо през нощта, а на другата сутрин трябва да я приведе в някакъв нормален вид, след което да я закара и на автомивка.

Е, има и други методи за предупреждение - в "Дружба", на паркинга на "Фантастико", обикновено се наблюдава различен стил - сваляне на задните номера на автомобила и поставянето им на предната част, облегнати на колата. Разбира се, има и по-брутални изпълнения - някои багажници са разбити най-брутално и след това вещите са разхвърляни в периметър от 2-3 метра.

Естествено, чувството за собственост у нашенеца е твърде развито. Проявява се още при второто или третото паркиране на едно и също място, което явно дразни околните. Нещо като маркирането на територията при животните. А това се наблюдава и на паркингите между блоковете, където има пострадали коли с изкривени регистрационни номера, или потрошени елементи по тях.

Според потърпевши, всичко това може да е хората, притежаващи тези автомобили, не са клиенти на магазина, а просто си паркират постоянно там. Все пак на паркинга има постоянно видеонаблюдение, а така трудно може да се извърши нещо нередно, докато в междублоковите пространства чобанските изпълнения са в изобилие - чупене на огладала и стъкла, кражби на чистачки и лайсни, драскане с ключ и т.н.

"Да, може и този паркинг да е за клиенти на магазина, но дори и тези автомобили да стоят там от сутрин до вечер, това пак си е вандалска проява", коментира жител на квартала.