Със завръщането на Ценко Чоков в Галиче палежите пак започнаха

Ловци подозират, че човек на бившия кмет е подпалил хижата им

Крими
15:55 - 06 Август 2019
4706
Със завръщането на Ценко Чоков в Галиче палежите пак започнаха

Изгорял е заслонът на ловната дружинка от врачанското село Галиче в местността „Манастира”. По същото време пламнала и хижата, ползвана не само от ловците в местността „Преки дол” близо до старата помпена станция.

Ловците в селото подозират, че зад палежите стои бившия кмет на селото Ценко Чоков, който кара домашния си арест в дома си. Според местния бизнесмен и авджия Веселин Тушинов Чоков се разбеснял, когато разбрал, че на свое заседание ловната дружинка го е свалила от председателското място и на негово място избрали друг.

Чоков започнал да привиква познатите му ловци в дома си и да ги мъмри и заплашва. Настоявал да прегласуват решението си и отново да стане шеф на дружинката. Хората в Галиче забелязали, че най-често при Чоков пребивавал охранител от неговата земеделска фирма и подозират, че именно той е пироманът, изпълнил поръчката за палеж като отмъщение.

От полицията съобщиха за "24 часа", че разследват палежите и са направили оглед, но кой знае защо в бюлетина на ОД на МВР във Враца липсва информация за пожарите в Галиче.