Саша Барон Коен предлага българката Мария за Оскар

Бургазлийката се изстреля в световните класации след впечатляващата си роля в "Борат-2"

Ексклузивно
13:28 - 26 Октомври 2020
8118
Саша Барон Коен предлага българката Мария за Оскар

Саша Барон Коен се надява българката Мария Бакалова да спечели Оскар. Тя влиза в  топ 10 на актрисите, които заслужават номинация за престижната филмова награда.

Актьорът сподели, че ще е истинско „извращение”, ако 24-годишната актриса от новия му филм „Борат 2” не вземе голямата награда.

„Тя е изключителна актриса. Интервюирахме над 600 жени от целия свят за ролята и само тя беше наистина забавна”.

Бакалова влиза в  топ 10 на актрисите, които заслужават номинация за престижната филмова награда Оскар. Според годишната прогноза на авторитетното американско списание „Варайъти” Бакалова е поставена на 8-мо място по вероятност да получи номинация в категорията „Поддържаща женска роля“ за своето участие във филма.

След Бакалова в списъка са поставени далеч по-известни актриси като Мери Дж. Блайдж, Никол Кидман и други.

Филмът „Борат: следващия кино филм“, който е продължението на историята за шокиращия казахстански журналист Борат Сагдиев, представя завръщането на героя в САЩ. Той път той е заедно със своята дъщеря 15-годишната Тутар, която се играе от Бакалова. 

Първоначално филмът привлече интерес с провокативни кадри на Руди Джулиани, бивш кмет на Ню Йорк и сега основен адвокат на американския президент Доналд Тръмп. Джулиани е заснет да влиза в спалнята на хотелски апартамент заедно с Бакалова, играеща героинята си Тутар, след като й е дал интервю. След премиерата на филма обаче много от коментарите се насочват към добрата игра на българката, която впечетлява критиците.

Мария Бакалова има награда за главна женска роля през 2018 г. за филма „Трансгресия“ от канадския фестивал AltFF, а филмът „Бащата“, в който също участва, печели голямата награда Кристален глобус от фестивала Карлови Вари през 2019 г.