Саша Безуханова ликува от победата на ПП

Тинк-танкът на бизнесдамата готов да посредничи за реформаторски съюз с ДБ

Топ
12:30 - 15 Ноември 2021
6698
Саша Безуханова ликува от победата на ПП

Бизнесдамата Саша Безуханова, сочена от години за "сив кардинал" във взимането на политическите решения и определянето на посоките за десницата, обяви, че победата на Кирил Петков и Асен Василев (Продължаваме промяната) е доказателство, че България е избрала бъдещето. 

Преди парламентарните избори тинк-танкът на Безуханова MOVEBG застана недвусмислено зад проекта на харвардското дуо и организира дебат с негово участие. 

"Опитите на статуквото да откраднат за пореден път историческо време не успяха. Има много работа - за възстановяване на работоспособността на системите в държавата, за връщане на вярата на хората, че съдбата им зависи от личните им избори и принос, за утвърждаване на авторитета на България в международен план", анализира бившата шефка на Ейч Пи у нас. 

От думите й стана ясно, че тя ще се опита да посредничи между ДБ и ПП, защото "за успеха на тази задача не е достатъчен гласът в изборния ден, не е и по силите на една реформаторска партия".

"Времето на пренареждане в света открива безпрецедентни възможности да утвърдим България като държава, която задава тенденциите и е разпознат център за достоен живот и просперитет. Имаме предпоставките за това - талантливи хора, новатори във всички области на науката, бизнеса и изкуството. Дарени сме с чудесна природа. Нужно е като общество да повярваме в тази алтернатива за развитието на България и със споделени системни умни усилия да работим за реализацията й.

Вярвам, че изборът от вчера открива път за този, добрия сценарий за България.

На добър час, Кирил Петков и Асен Василев, в създаване на управленската рамка за осъществяването му. На добър час на всички съ-творци на просперитетното бъдеще на страната ни. Само заедно можем да го създадем, приятели", пише Безуханова.