Саша Илич се отдалечава от ЦСКА, изникна сензационен вариант за треньор на червените

Спорт
18:26 - 13 Април 2022
3078
Саша Илич се отдалечава от ЦСКА, изникна сензационен вариант за треньор на червените

Раздялата между старши треньора Саша Илич и Чукарички, както и бъдещето му, са основни теми в сръбските медии. Именно името на Илич изскочи като потенциален заместник на Стойчо Младенов в ЦСКА.

По последна информация от западната ни съседка младият специалист се отдалечава от "Българска армия", защото към него има интерес и от друг клуб, пише сръбското издание "Телеграф".

“Сръбският треньор няма да поеме ЦСКА от София. През деня се появи новината, че само ден след като се съгласи да прекрати договора с Чукарички, Саша Илич пътува за преговори за поемане на ЦСКА - София. Тази новина обаче не е вярна, тъй като той е в Белград и няма намерение да поема българския отбор”, се казва в публикацията на сръбската медия.

Твърди се, че изказването на Стойчо Младенов относно селекционната политика на ЦСКА допълнително разубедило Илич да тръгне към София.

Младенов подаде оставка вчера, след като „червените“ победиха с 2:0 Славия в първи полуфинал за Купата на България. Той поиска коренна промяна в селекционната политика на клуба, така че да остане в ЦСКА.

Сериозно обсъждана е и причината, поради която треньорът остана без работа. От Чукарички официално обявиха, че са прекратили договора на Илич по взаимно съгласие. Появи се обаче информация в част от медиите в западната ни съседка, че легендата на Партизан е бил уволнен заради скандал. След равенството с Партизан (0:0) на 10 април той е заявил, че отборът му е по-слаб от „гробарите“.

Илич дори е добавил, че играч на Чукарички е трябвало да бъде изгонен и по този начин реферът е ощетил съперника, който води битка за титлата с Цървена звезда. Това вбесило ръководството на Чукарички и то взело решение да уволни Илич.

Любопитното в случая е, че бивши съотборници на Саша Илич в Партизан пуснаха в социалните мрежи постове, които гласяха: „Свободата е възможността да казваш истината", като така намекнаха, че скандал от такъв тип е довел до уволнението на младия специалист от Чукарички.

Ръководството на ЦСКА е направило сондажи относно възможността съветникът на акционерите Алън Пардю да застане временно начело на тима.

Едва след 4 дни на "червените" им предстои важен сблъсък с Левски, а бившият мениджър на Нюкасъл и Кристъл Палас познава добре отбора и няма да се нуждае от време за адаптация и стиковане с футболистите.