Сашка Васева прогледна!

През 2022 г. фолк ветеранката преживя животоспасяваща операция заради тумор в мозъка

През ключалката
12:00 - 18 Април 2024
5024
Сашка Васева прогледна!

Зрението на Сашка Васева се подобрява. Две години след тежката операция изпълнителката вече вижда силуети и различава хора и цветове, но все още ѝ предстои тежко и продължително лечение.

През 2022 г. Сашка преживя животоспасяваща операция заради тумор в мозъка. Образуванието бе засегнало зрителния ѝ нерв и тя спря да вижда. Казусът бил значително усложнен, защото Васева 10 години е живяла с грешна диагноза – атрофия на зрителния нерв.

Изпълнителката се опитвала да се лекува с народна медицина, без да подозира за тумора, който растял в главата ѝ. Неправилното лечение довело до рязко задълбочаване на проблема и Сашка ослепяла напълно. Впоследствие след прегледи в Германия певицата разбрала, че тумор притиска нерви в мозъка ѝ, заради което не може да вижда. За това време образуванието е станало голямо колкото яйце. Семейството на Сашка започва да търси средства за скъпоструващата операция, но малко хора се отзовават.

Първото интервю на Сашка след операцията

През 2021 г. състоянието на изпълнителката рязко се влошило. „Много хора обещаваха, че ще ми помогнат, но не го направиха. Аз не се сърдя на никой, защото те не бяха длъжни. Единственият, който ми протегна ръка, е мъжът ми. За 22 години брак не се бях научила да оценявам съпруга си, а именно той ми спаси живота. Мисля, че това, че загубих зрението си, бе урок, който ме научи да държа повече на семейството си“, разказа пред „Ретро“ Васева.

Бизнесменът Христо Бакърджиев и Сашка Васева се запознават през 1999 г. и през 2000-ата сключват брак, по време на който се раждат и двете им деца.

„Със Сашка се запознах през 1999 г. на рождения ѝ ден. Онемях, когато видях колко е красива и как същевременно личеше добротата и човечността ѝ. Това беше любов от пръв поглед и още тогава си поставих за цел тя да стане моя жена. Година по-късно сключихме брак и ето че в добро и зло излетяха 25 години от съпружеския ни живот, а ние сме все така влюбени и всеотдайни един към друг“, сподели Бакърджиев.

Двамата разказаха, че за четвърт век съвместен живот са имали както прекрасни моменти, така и много сложни ситуации, като дори са обмисляли да се разделят, но всички на пръв поглед „катаклизми“ се изпарили веднага след като здравето на Васева се влошило.

„Когато разбрах за тумора, всякакви маловажни проблеми се изпариха. Със семейството ми се обединихме и започнахме да търсим начин да се излекувам. Така намерихме германските специалисти, които ме оперираха и извадиха тумора. Благодарение на тях и любовта на мъжа и децата ми аз вече мога да виждам силуети“, разказа Васева и допълни:

„2022 г. беше най-тежкото време в живота ми. През по-голямата част от годината не бях в съзнание, но не се предавам, лечението ми е сложно и продължително, но с Божията благословия и подкрепата на семейството ми лека-полека се подобрявам и вярвам, че много скоро ще прогледна напълно“.