Сашко е добре, прекарал е спокойно нощта

Момчето е преминало през множество изследвания

Актуални новини
08:49 - 20 Ноември 2022
3020
Сашко е добре, прекарал е спокойно нощта

Състоянието на 12-годишния Александър, намерен след девет дни издирване, е стабилно. Детето е преминало през множество изследвания в „Пирогов”, където е настанено. Прегледано е от най-добрите специалисти по детско здраве, работещи в лечебното заведение.

Момчето ще остане в Реанимацията. Кръвните му изследвания показват, че е намирало начин да приема вода и храна. Здравният министър Асен Меджидиев увери, че за Александър се полагат най-добрите грижи. С детето е и неговият баща.

Психолози ще работят с момчето, което все още не е говорило. От „Пирогов” съобщиха: „Нощта премина спокойно за 12-годишното момче, настанено в Детската реанимация на болницата. Детето е в стабилно състояние, без непосредствена опасност за живота”.

След 9 дни в неизвестност 12-годишният Александър от Перник беше открит вчера. 

За момента не са констатирани следи от насилие по 12-годишния Александър, коментира на брифинг Албена Стоилова, говорител на Окръжната прокуратура в Перник.

Иззети са дрехите, с които е било намерено детето, извършва се съдебно-медицинска експертиза.

Работи се по повече от една версия за изчезването на детето, няма водеща такава, проверява се и първоначалната версия за отвличане. Прокуратурата няма сведения да е искан откуп от бащата.