Сашко от Перник и баща му търсиха изчезналата Ивана от Дупница

Топ
22:46 - 25 Февруари 2024
3247
Сашко от Перник и баща му търсиха изчезналата Ивана от Дупница

13-годишният Сашко от Перник и баща му Александър Цветанов днес се включиха в акцията по издирване на изчезналата преди четири дни Ивана Георгиева от Дупница.

Сутринта двамата са пристигнали пред районното управление на полицията в града, където се събираха доброволците и са участвали в търсенето на 17-годишното момиче.

"Днес цял ден двамата със Сашко търсихме изчезналата Ивана в Дупница. Който може нека помогне с каквото му е възможно!", написа в профила си във фейсбук бащата Александър Цветанов. Много дупничани пък се надяваха Ивана да има късмета на Сашко и също да бъде намерена жива и здрава.

13-годишното момченце с аутизъм изчезна на 11 ноември 2022 г. по време на разходка с татко си в планинската местност Голо бърдо край Перник. Стотици полицаи, планински спасители, горски,  доброволци се стекоха на помощ да търсят детето тогава.  В безизходицата си бащата на Сашко обяви награда от 100 хиляди лева за откриването му. След тежка и изтощителна седмица, прекарана в търсене, Сашко беше намерен жив и здрав 9 дни след изчезването му по средата на дере в планината.