Сашо Диков иска в стола на Кошлуков - Кирил Петков трябвало да го подкрепи

Личности
08:45 - 04 Май 2022
5479
Сашо Диков иска в стола на Кошлуков - Кирил Петков трябвало да го подкрепи

Журналистът Сашо Диков отново е кандидат за шеф на БНТ, съобщи самият той в предаването си. "Кошлуков е зависим човек. Той има фалшив документ за стаж. Никой не иска да разследва. Така и продължава, така и ще остане", обяви сензационно Диков. И обеща, че щял да реформира из основи. Подобни тези той изразяваше и през 2019 г., когато отново бе кандидат за генерален директор на обществената медия. Не е ясно обаче сега дали няма да си навлече само дело от страна на Кошлуков за обвиненията, отправени в ефира във вторник вечерта. 

"Ще участвам по същата причина, по която участвах и предния път. Това мое участие ще бъде тест за новата власт". 

"Ето - заставам аз срещу Камен Воденичаров. Да видим - кой какво е направил. И този избор ще бъде тест за новата власт. Този избор ще бъде едно от най-ярките доказателства - искат ли да променят нещо или не", заяви Стажанта. 

БНТ може да стане най-големият решаващ фактор за спечелване на всяка партия, която има идеи за доброто на България. Профукват се десетки милиони в БНТ за предавания, които никой не гледа, убеден е Диков. 

Няма да търся подкрепа от никого, но би трябвало всеки един от депутатите на новата промяна да ме подкрепи, със самочувствие отсече журналистът. 

"Край на слугинажа, с достойна и честна журналистика. Да има пояс, в който да се знае, че там ги има най-важните неща и по този начин ще избием зъбите на сутрешните блокове на Нова и Би Ти Ви. Към това добавям и достойно място на разследващата журналистика. Тези, които са работили с мен, знаят – еднакъв аршин към всички! И към власт, и към опозиция!", заяви преди 2 години Стажанта. И гарантираше, че ако бъде избран, няма да мрънка за повече средства.