Сашо Диков с нова любов

Журналистът бил галантен кавалер и даже романтик

Нещо за четене
12:22 - 16 Септември 2024
5516
Сашо Диков с нова любов

От последния пост на дъщерята на Сашо Диков и Аня Пенчева – Петя Дикова, последователите й останаха с впечатлението, че журналистът е открил нова любов.

Петя, която тази есен ще води дигиталните епизоди на музикалното състезание на Би Ти Ви „Гласът на България“, помести в профила си кадър от сватбата на родителите си и сподели, че към днешна дата и двамата са „щастливи с други хора“.

Поводът Петя да покаже кадъра бе годишнина от брака майка й и баща й. Макар по-късно двамата да се развеждат, както и дъщеря им отбеляза, емблематичният спортен журналист и вечният секссимвол от актьорската гилдия са запазили не само взаимно уважение, но и са близки приятели, пише в. "Уикенд".

Именно покрай това изтъкване Петя вметна и за настоящия статус на Сашо и Аня в личен план. Известно е, че след развода актрисата открива голямата любов в лицето на Ивайло Караньотов, с когото са заедно повече от 30 години и имат син Ангел. Доскоро за Сашо Диков, който на 25 юли празнува 72-рия си рожден ден, не се знаеше дали има половинка, понеже всякога е отклонявал медийния интерес към нея. Затова е новина вметването от дъщеря му, че и той не сам.

„Макар че никога не е говорил с имена, се е случвало Сашо Диков да изрази удовлетвореност в реализирането си на любовния фронт. Според слуховете в личния си живот спортният журналист нямал много общо с публичния си образ. Сашо Диков бил галантен кавалер и даже романтик.

„Моите родители са се женили на днешния ден. От тях научих много за любовта, за разделите, но и за уважението и грижите, след като бракът е приключил. Днес и двамата са щастливи с други хора, но у мен остана вълнението от тази дата, благодарение на която и мен ме има“, сподели Петя на 10 септември в Инстаграм, публикувайки сватбена снимка на родителите си. Остава обаче мистерия коя е половинката на Сашо Диков, но пък и кадърът предизвика внимание. На него младоженците сияят от радостно вълнение, а в левия край на кадъра се вижда актьорът Николай Бинев, който почина през 2003 г. Зад Сашо Диков се подава съпругата на Бинев – актрисата Домна Ганева, която си отиде през 2012 г.

Сашо Диков и Аня Пенчева наистина запазиха не просто добри отношения, но и приятелство, като неведнъж са го доказвали през годините. Двамата заедно се радват на успехите на дъщеря си Пипи, както я наричат и на внуците си. Прекарват и доста време с тях. Сашо често може да бъде забелязан да се разхожда в Южния парк с дъщеря си и двете й момчета Александър и Илиян, кръстен на татко си Илиян Любомиров, който е поет и работи в рекламния бизнес.

Преди дни пък Стажанта придружи Пипи на спектакъла „Фантомът на операта“, който се завърна в София, както тя отбеляза, за финални 9 представления, след рекордните 14 напълно разпродадени спектакъла. Петя сподели и кадри, за които позира с татко си. Той изглежда намръщен, макар че тя с чувство за хумор е уточнила, че е весел. Явно е шега помежду им, понеже преди години, когато си направиха семейни снимки, Петя пак я пусна в действие. Тогава тя бе все още бременна с Илиян, който сега е на 3, и позира с батко му Александър – скоро ще навърши 5, както и с баба им Аня Пенчева и дядо Сашо Диков. За снимката спортният журналист се е усмихнал широко, което май е нетипично за него, докато внукът му е сериозен. „В нашето семейство дори и на празник имаме квота – най-много един усмихващ се Сашо на снимка пошегува се Петя Дикова тогава.

Едва ли тогава е имало изненадани, че бившите съпрузи са се събрали за семейна фотосесия. Все пак открай време е известно, че са в топли отношения. Освен с Аня Пенчева Сашо Диков се разбира прекрасно и с половинката й Ивайло Караньотов. Даже неведнъж са се събирали край трапеза със и без повод. Последно миналата година звездата на Народния театър „Иван Вазов“ организира малко тържество за рождения си ден, на което присъстваха Пипи със семейството й и брат й Ангел с половинката си и синът им Борис. Наздравици с Аня вдигаха и настоящи й мъж Ивайло Караньотов, и бившият й съпруг Сашо Диков.