Сашо Томов отвърна на удара на Георги Харизанов: Вие сте обикновен пропагандист на партньора ви по тенис

Идеите, за които съм се борил преди 30 години, са мое верую и днес, атакува на свой ред Лупи

Политика
14:25 - 26 Септември 2019
3327
Сашо Томов отвърна на удара на Георги Харизанов: Вие сте обикновен пропагандист на партньора ви по тенис

"Колко измамници, мошеници и политически хамелеони с червен произход виждате на тами умилителна снимка? #УдриБайЛупи", това е текстът, който публикувал в профила си във Фейсбук със снимка Георги Харизанов - изпълнителен директор на ТВ "Европа", член на ГЕРБ и на Института за дясна политика. На фотоса се виждат Мая Манолова и Александър Томов, като последният не остана длъжен на Харизанов.

Лупи, както наричат Томов, се възмути от това писание на Харизанов и веднага контраатакува от своя профил в социалната мрежа:  

"Г-н Харизанов,

В публикацията си във Фейсбук личи не само, че сте обикновен пропагандист на партньора ви по тенис, но и че пропагандата, която ще водите, ще бъде дълбоко безчестна и неморална. За разлика от вас аз ще запазя добрия тон и ще ви съобщя следното: За разлика от вас аз от 1993г. съм член само на една партия – Българската Социалдемокрация, а преди това 8 години бях един от основните реформатори на тоталитарната система. 

За разлика от вашето блуждаене по медийните студия имам зад гърба си два раздела на българската конституция и над 30 закона, за които съм допринесъл съществено. Всичките ми идеи, зад които стоя са отразени в 14 мои монографии издадени на няколко езика, от които ясно личи, че идеите, за които съм се борил преди 30 години, са мое верую и днес. Но помислете за хамелеоните около вас, които са в изобилие, за хамелеоните в ГЕРБ, които са в изобилие и които правят кариерите си не на основата идеи, а на карти белот и на партия тенис. 

Когато вашия политически патрон и сегашен министър-председател беше още член на БКП аз рискувах, защото участвах в определени процеси свръзани с промяната от 16.07.1989г. Така че или ще си вземете думите назад за хамелеонщина и измамничество или ще се видим в съда, където нямате никакъв шанс. А по казуса с Мая Манолова – подкрепям я категорично, защото има смелостта да се разграничи от всички партии управлявали досега България и да тръгне по пътя на връщане на властта на гражданите нещо, което вашите политически приятели потъпкаха. 

И запомнете едно – с мен ще имате много трудности, защото каквито обиди да сипете и каквото вашата пропаганда да разпространява аз имам силата и своята чест да се защитя.

Проф. д-р Александър Томов"