САЩ и Русия поздравиха Бойко за юбилея

У нас
16:22 - 13 Юни 2019
1772
САЩ и Русия поздравиха Бойко за юбилея

Премиерът на Русия Дмитрий Медведев изпрати също честитка за 60-ия рожден ден на българския си колега Бойко Борисов. 

"Уважаеми г-н министър-председател, от името на правителството на Руската Федерация и от мое име ви поздравявам по случай 60-годишнината! Бих искал да отбележа особено Вашата последователна позиция в подкрепа на развитието на приятелските отношения, свързващи Русия и България", пише Медведев на Борисов. И изразява надежда за по-нататъшното укрепване на търговско-икономическото и инвестиционното взаимодействие, за успешна реализация на перспективните проекти и инициативи в енергетиката, промишлеността, инфраструктурата, науката, образованието, културата и други сфери".

"С топлина си спомням за срещите с Вас, в това число по време на скорошното ми посещение в България. Ще се раздав да продължим нашето конструктивно и полезно общуване", сърдечен е Медведев в обръщението си до Борисов. То завършва с думите: "Пожелавам ви, уважаеми г-н министър-председател, добро здраве, благополучие и успех във вашата отговорна дейност."

Поздравителен адрес до премиера Борисов изпрати и посланикът на САЩ Ерик Рубин.

"Скъпи Бойко, честит рожден ден! Като премиер и лидер трябва да си горд с всичко, което си постигнал и с цялата работа, която си свършил в услуга на страната си", пише дипломат номер 1 на Вашингтон у нас. "Международните ти партньори и колеги оценяват също силното ти лидерство. Благодаря още веднъж за отличното ни сътрудничество", подчертава посланик Рубин. И пожелава на премиера Борисов крепно здраве, лично щастие и още успехи във всички бъдещи усилия.