САЩ отварят палатков лагер за бездомни в Сан Диего

През 2020 г. броят на хората без домове в щата Калифорния се увеличава безпрецедентно

САЩ
12:24 - 05 Юли 2023
1836
САЩ отварят палатков лагер за бездомни в Сан Диего

САЩ отваря първата зона за безопасно спане в Сан Диего като част от усилията бездомните да бъдат преместени от улиците, пишат "Фокс Нюз" и "Ню Йорк Пост".

Планът първоначално беше обявен през юни.

Този ход идва, след като е гласувана забраната на палатките на всички обществени места. Очаква се забраната да влезе в сила по-късно този месец.

Зоната представлява палатков лагер зад ограда от бодлива тел. Властите планират да опънат до 136 палатки с капацитет за приблизително 150 души в опит да ги преместят от централните части на града.

"Представяме цялостна стратегия за подслон с подробни предложения за краткосрочен, среден и дългосрочен план, които включват разширен подслон, повече безопасно паркиране и възможност за безопасно спане", каза тогава кметът на Сан Диего Тод Глория.

Площадката се управлява от организацията с нестопанска цел Dreams for Change, която преди това е участвала в поддържането на места за безопасно паркиране за хора, които живеят в превозни средства. На бездомните е забранено да внасят оръжия, алкохол или наркотици, но не се изисква да влизат трезви. В зоната за безопасно спане има достъп до тоалетни, храна и мобилни душове.

През есента се очаква да отвори врати и по-голяма площадка за безопасно спане с до 400 палатки, разположена на мястото на паркинг.

Припомняме, че през 2019 г. Сан Диего и околният окръг имаха четвъртото най-голямо население на бездомни в САЩ.

Тогавашният кмет на града Кевин Фалконър подписа договор на стойност 11 милиона долара за изграждане на три "убежища", в които да бъдат подслонени бездомните.

През 2020 г. броят на хората без домове в щата Калифорния се увеличава безпрецедентно.