САЩ се кара на Зеленски: Не пускайте дронове в Русия!

От Украйна зависи да реши как да се защитава от руската инвазия, която започна през февруари миналата година, каза говорител на Държавния департамент

Украйна
10:07 - 23 Август 2023
3858
САЩ се кара на Зеленски: Не пускайте дронове в Русия!

От Държавния департамент заявиха, че Съединените щати не насърчават украински нападения на международно признатата територия на Русия.

От Украйна зависи да реши как да се защитава от руската инвазия, която започна през февруари миналата година, каза говорител на Държавния департамент. Той добави, че Русия би могла да сложи край на войната по всяко време, като се изтегли от Украйна.

По-рано от руското министерство на отбраната съобщиха, че един украински дрон се е разбил в строяща се сграда в Москва - Сити, а други два са били свалени от противовъздушната отбрана близо до столицата. Няма пострадали хора при атаката, предаде БНР. 

Украинският президент Володимир Зеленски благодари на европейските партньори за военната подкрепа и помощта за възстановяване на страната му. Дания и Нидерландия обещаха да предоставят на Украйна изтребители Ф-16, за които тя отдавна настоява.

През последните дни Зеленски посети тези страни, както и Швеция и Гърция, където разговаря с няколко държавни и правителствени ръководители от Балканския регион, включително с българския премиер Николай Денков.