САЩ ще анализират свалените балони

Електроника и оптика са в лабораторията на ФБР в Куантико

Новини
09:13 - 18 Февруари 2023
1787
САЩ ще анализират свалените балони

САЩ съобщиха, че успешно са приключили операцията по събирането на останките от сваления на 4 февруари от американски изтребител край бреговете на Южна Каролина предполагаем китайски шпионски балон и сега ще бъдат изследвани, предаде Ройтерс.

Последните отломки от аеростата, който беше свален с ракета "Сайдуиндър", са изпратени за анализ в лабораторията на ФБР във Вирджиния, съобщи Северното командване на американската армия.

"Става дума за значително количество материал, включително части от структурата на полезния товар, а също и електроника и оптика, всичко това в момента е в лабораторията на ФБР в Куантико", заяви говорителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби.

Междувременно приключи и издирването на останки от свалените след случая с китайския балон три неидентифицирани летящи обекта на 10 и 12 февруари. Американските военни съобщават, че при операцията, която се състоя в района на Дедхорс, Аляска, и езерото Хюрън, не са намерени никакви отломки, поради което Северното командване е препоръчало издирвателните действия да бъдат прекратени.