САЩ вдигат забраната за пътувания на редица държави

Приемат се хора, поставили, която и да е от одобрените от Световната здравна организация ваксини

САЩ
11:17 - 08 Ноември 2021
2823
САЩ вдигат забраната за пътувания на редица държави

От днес Съединените щати премахват ограниченията за пътуване от дълъг списък със страни, сред които Мексико, Канада и много от европейските държави. 

Така туристите най-сетне ще могат да осъществят отлаганите пътувания, а много семейства ще се съберат за първи път след година и половина на строги мерки, пише "Асошиейтед Прес".

САЩ вече ще допускат на летищата и сухопътните гранични пунктове ваксинирани посетители или такива с негативен тест за коронавирус. Приемат се хора, поставили, която и да е от одобрените от Световната здравна организация ваксини, не само използваните в страната. Това означава, че ваксинираните с "АстраЗенека", която масово се използва в Канада например, няма да имат проблем с влизането.

Авиокомпаниите вече заявиха, че очакват наплив от Европа и от други части на света след смекчаването на мерките, които бяха въведени още по времето на администрацията на Тръмп. Данни на анализаторската компания Cirium показват ръст на полетите между Великобритания и Щатите с 21% през този месец в сравнение с предходния.

Промяната ще се усети особено силно в населените места по границите с Мексико и Канада, където молове, ресторанти и магазини разчитат основно на потока от преминаващи пътници.