Саудитска Арабия е премахнала забраната за пътувания до Турция

Очаква се първият пътнически полет с арабски туристи след 3-годишно прекъсване

Новини
10:23 - 24 Юни 2022
2533
Саудитска Арабия е премахнала забраната за пътувания до Турция

Турските авиолинии (THY) съобщиха, че е вдигната забраната на Саудитска Арабия за пътувания в Турция, прилагана в рамките на въведените антиковид ограничения, предаде СиЕнЕн-Тюрк.

В изявление на турския авиопревозвач, адресирано до пътниците от Саудитска Арабия, се посочва, че според циркуляр на саудитската агенция за гражданско въздухоплаване прилаганите ограничения заради КОВИД-19 за пътуване в Турция, са били вдигнати на 20 юни. 

Саудитска Арабия и Турция полагат усилия напоследък за подобряване на обтегнатите отношения между двете регионални сили.

Престолонаследникът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман пристигна в сряда в Анкара на първото си посещение в Турция след убийството на саудитския журналист Джамал Хашоги в Истанбул през 2018 г., което доведе до срив в двустранните отношения.

Преди това президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган посети Саудитска Арабия през април. 

През това лято Турция очаква засилен туристически поток на саудитски туристи в страната. Първият самолет със саудитци се очаква да пристигне на 1 юли в черноморския град Трабзон. Това ще бъде първият пътнически полет с арабски туристи след 3-годишно прекъсване.