Съветник на Байдън: Животът трябва да приключи на 75 г.

Бъдещият президент на САЩ Джо Байдън в момента е на 77 години

Свят
11:51 - 12 Ноември 2020
2579
Съветник на Байдън: Животът трябва да приключи на 75 г.

Преди шест години изтъкнатия американски онколог доктор Изикиъл Емануел, публикува есе в списание „Атлантик”, в което твърди, че за повечето хора „креативността, оригиналността продуктивността, приключват на 75 годишна възраст”.

„Ето я простичката истина, срещу която много от нас се съпротивляват: дългото живеене също така е и загуба. То се случва на мнозина от нас, похабява ни и ние се влошаваме, състояние, което може и да не е по-лошо от смъртта, но е също толкова ограничаващо. То ни лишава от нашата креативност и възможността да допринасяме с нещо съществено на обществото и на света. То променя връзката ни с хората, с това как те ще ни запомнят. Те вече не ни виждат като жизнени и енергични индивиди, а като немощни, неефективни, дори жалки”, пише още в есето.

В понеделник доктор Емануел стана част от щаба на Байдън, натоварен да се бори с коронавируса. Това е доста неудобно положение за Байдън, който е на 77 години, понеже според твърдението на доктор Емануил, той вече е надхвърлил възрастта,  след която човек престава да е полезен за някого.

Преди това Емануел е бил специален съветник на Обама в Белия дом и стана известен в изготвянето на плана Обамакеър през 2009-2011 г.

Превод от електронното издание на "Поуст".