Съветник на президента: Визитата на Гордана Силяновска е неофициална, затова при срещата с Радев не е сложено знаме на РСМ

Договорени са бъдещи държавни посещения в РСМ и България, обясни Димитър Стоянов

Политика
08:59 - 16 Септември 2024
1756
Съветник на президента: Визитата на Гордана Силяновска е неофициална, затова при срещата с Радев не е сложено знаме на РСМ

Посещението на президентката на Република Северна Македония у нас е било по повод културно мероприятие - не е било нито държавно, нито работно. Поради тази причина и в гербовата зала на президентството не е било сложено македонското знаме, тъй като такива посещения не изискват стриктно спазване на държавния протокол.

Това обясни в "Денят започва" бившият служебен министър и настоящ съветник на президента Радев - Димитър Стоянов.

Той изтъкна, че срещата между Румен Радев и Гордана Силяновска - Давкова е преминала изключително конструктивно и в добър тон. Договорени са бъдещи държавни посещения в РСМ и България - Стоянов определи това като крачка напред в диалога между двете страни.

На въпрос дали посещението на президента на РСМ е било провокация, Димитър Стоянов отговори:

"Не бих желал да говоря за провокация в този случай, докато търсим крачка напред в развитието на нашите отношения. Да се намесват знамена в тази ситуация не е коректно. Да разбирам ли, че ако някой държавник от съседна държава дойде да пие кафе в България, трябва да сложим знамената ѝ в заведението? Излишно изостряне на обстановката", коментира той.