Съветник на Тръмп си спомни странна вечеря с Путин

Любопитно
01:30 - 19 Май 2022
7540
Съветник на Тръмп си спомни странна вечеря с Путин

Бившата служителка на Съвета за национална сигурност на САЩ описа странна вечеря с руския президент Владимир Путин – който миришел „почти сякаш е излязъл от някаква специална подготвителна баня“.

Фиона Хил, която беше съветник на Тръмп по въпросите на Русия при тогавашния президент Доналд Тръмп, разказа за руския президент в предаване по Би Би Си. 

„Сега това звучи наистина странно, но усетих, че той е като прясно изпран“, каза тя. „Той не носеше одеколон, но сякаш беше излязъл от някаква специална подготвителна баня или нещо подобно преди малко”.

„Също така той сякаш имаше нужда от очила, понеже пред него имаше едни големи карти, на които пишеше имената на присъстващите и какво да каже на всеки”, добавя Хил.

Тя също така разказва, че според нея властелинът на Кремъл много контролирал движенията си, както и по време на цялата вечеря не пил и не ял нищо.

„Забелязах, че не яде и не пие нищо. Гледах часовника на китката му - много скъп", каза тя, добавяйки, че Путин "не е много добър събеседник" и дори не я погледнал по време на вечерята.

Фиона Хил не уточнява кога точно се е провела тази вечеря, но тя добавя, че се е случила по времето, когато е работила като офицер и анализатор от националното разузнаване през 2006-2009 г.

Превод от в. "Ню Йорк пост"