Съветник на US президента: Армагедон започва през 2020 г.

 Джейн Диксън предрича атентата срещу Кенеди

Мистика
20:37 - 01 Януари 2020
7395
Съветник на US президента: Армагедон започва през 2020 г.

Една от най-известните и загадъчни жени на Америка през XX век е Джейн Диксън, родена като Лидия Ема Пинкерт. От собствените й мемоари следва, че като тийнейджър тя срещнала на улицата циганка, която й предсказала славата на астролог и прорицател, и й подарила вълшебна стъклена топка, разкриваща бъдещето.

Благодарение на подаръка, както и на определени вродени способности, Джейн бързо добива слава като астролог и ясновидец. Астрологичните прогнози се публикувате в един от централните вестници в САЩ, където Джейн от време на време прави прогнози за близото бъдеще. Една такава прогноза е убийството на президента Джон Кенеди. Благодарение на изключително точните предвиждания Диксън скоро става съветник на американските президенти. Особено близка е с Ричард Никсън и Роналд Рейгън, както и с техните съпруги и най-близкия президентски антураж.

Многото прогнози на г-жа Диксън се сбъдват, но тя има и сериозни провали. Например, Джейн твърди, че първият човек на Луната ще бъде руснак. Джейн Диксън прогнозира световна ядрена война още през 60-те години на миналия век. Досега светът успява да избегне тази планетарна катастрофа.

Следващата световна трагедия г-жа Диксън отнася към годините 2020-2027. По време на живота й малко хора обръщат внимание на това предсказване. Джейн Диксън вижда начало на Армагедон или тотална планетарна катастрофа през 2020 г.

Засега подобна прогноза прави популярна единствено теорията на математика Джон Алън Паулос, който извежда една интересна особеност за всички пророци по света, наричайки я „Ефектът на Джейн Диксън“. Същността на тази особеност се състои в това, че няколко правилни прогнози правят всеки пророк „непогрешим”, поради което никой не обръща внимание на грешните прогнози. Тоест, Диксън, като Нострадамус, Кейси, Ванга и други "велики" пророци, често грешат в своите прогнози. Но на това не се обръща внимание.