Съветникът на Нинова Методиев: Продължаваме промяната налага политиките на Белия дом

Политика
14:14 - 18 Ноември 2021
8101
Съветникът на Нинова Методиев: Продължаваме промяната налага политиките на Белия дом

Бившият началник на кабинета на Румен Радев и сочен за дясната ръка на Корнелия Нинова Калоян Методиев обяви, че политиките, които смята да внедри в управлението Продължаваме промяната на Кирил Петков и Асен Василев, са проекция на намеренията на Белия дом по отношение на България. По думите му, ПП вече са допуснали няколко геостратегически грешки, включително изказването от Македония, че икономистът Даниел Лорер е изключително подходящ за външен министър. "Скоро няма да имаме нужда от посолства, а назначенията ще се правят по имейла", иронично коментира Методиев.

Шефът на Институт "Рего" е на мнение, че някой спешно трябва да развее българския флаг и в контекста на предстоящия президентски балотаж, смята, че Радев е обявил война на половин България.

"Още миналата година в предаването „Панорама" Радев не отрече, че може да направи партия на „почтените“ българи. Думата „почтени“ тогава ще каже достатъчно на мислещата част от обществото. Картите трябваше да се свалят отдавна, защото тук не е важна толкова БСП.

Либералният рейд на БСП беше тестовото поле за разбиване на всички останали партии, за подчиняването на системата, за концесионирането им, за политически инженеринг, за едновременното силово и измамно налагане на неолиберален дневен ред под маската на патриотизъм и защита на националното. Въпросът е много по-голям и е свързан с бъдещето на страната ни като европейска самостоятелна държава или квази-глобалистки протекторат", казва Методиев пред "Трибюн.бг". 

И допълва: 

"Вече дори не от великите сили разбираме кой ще си „изберем“ за министър, а от пенсионирани политици от регионални мини-държави. Така не се прави, защото е унизително за българския народ. Колкото до еманципацията – съмнявам се.

Това си е неговата лична партия, създадена в коридорите на служебния кабинет, с цепене на други партии, с държавните ресурси. Засега се вижда пълен синхрон на „почтеността“, подкрепа, взаимни реверанси, дори без оглед на нарушаване на законите в тая държава. С това темпо на отказ от национален суверенитет много скоро може да няма смисъл от чужди посолства в София, а направо по имейла да си пускаме позициите", по повод изявлението на Бучовски за Лорер. 

Той очаква преговорите за редовен кабинет да са трудни.

"Продължаваме промяната“ е неолиберална партия и няма особени разминавания с американските демократи като идеи. Ако зависи от тях, навярно отговорите на всички тези въпроси ще бъдат положителни. Отдавна върху България има външен натиск по тези, а и други въпроси, въпреки общественото мнение, Конституционния съд, Православната църква, синдикати, про-националните партии, родния бизнес и т.н. Предстоят тежки месеци за тия, които вдигнат българското знаме, защото празните джобове може да избутат ценностите някъде далече назад", казва още съветникът на Нинова.