Съвременният мъж не трябва да поправя колата, а да говори за чувствата си

Типично мачовските умения вече не се ценят от обществото

Актуални новини
13:12 - 18 Август 2019
2539
Съвременният мъж не трябва да поправя колата, а да говори за чувствата си

За съвременните представители на силния пол традиционните мъжки умения "Направи си сам" вече не са толкова важни, колкото способността да готвят или да разговарят за чувствата си, пише в. "Дейли стар", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания по поръчка на компания "Май Неймтагс".

Според резултатите от анкетата съвременният мъж трябва да е феминист, който открито изразява емоциите си и притежава идеални маниери. Оказва се, че най-важната характеристика на мъжа на нашето време, посочена от 35 процента от участниците в допитването, е способността да говори открито за чувствата си. Ключови са също умението за готвене и поддържане на задружно семейство, както и помагането в домакинството.

Според 69 процента от представителите на силния пол модерната представа за "завършен мъж" се е променила от времето на бащите им. Въпреки че типично мъжките умения "Направи си сам" вече не се ценят толкова високо, някои традиционни качества продължават да се считат за важни - кавалерството, проявата на романтичност, умението да се сменя автомобилна гума.

На въпрос кой е най-завършеният мъж в съвременното общество, повечето участници посочват 93-годишния виден естествоизпитател сър Дейвид Атънбъро.
"Резултатите от проучването показват, че ролята на съвременния мъж еволюира", казва основателят на "Май Неймтагс" Ларс Андерсън.