Създадоха платформа за онлайн чукане на яйца

В момента приложението е в процес на одобрение от Google Play

Новини
15:28 - 19 Април 2020
2965
Създадоха платформа за онлайн чукане на яйца

Българско семейство създаде платформа за виртуално чукане на великденски яйца. За създаването на „Чук пук“ разказа в интервю за БГНЕС Симеон Мочев. Идеята дошла случайно, докато семейството си стояло на дивана.

„Както си стояхме, дойде нашият син, който се казва Самуил. Попита ни: тате, мамо, на Великден как ще се чукаме с яйца с бабите и дядовците. Замислихме се, че можем да направим някакво мобилно приложение за виртуално чукане с яйца.

За да участва потребителят трябва да влезе във Фейсбук страницата. Всичко е напълно безплатно. Единственото условие е желаещите да имат регистриран акаунт в социалната мрежа. От страницата може да се изтегли приложението. В момента то е в процес на одобрение от Google Play. Очакванията са до ден – два семейството да получат желаното одобрение и така повече потребители през телефоните да се забавляват, обясни Симеон. От Гугъл обяснили, че обикновено одобрението е два дни, но сега заради Ковид-19 отнема повече време.

Според условията на играта един играч прави обособена стая, а втори играч се присъединява. След като всеки боядисва своето яйце, играе се с натискане на бутон и веднага след това се показва кой двамата е победил, като се вижда и счупеното яйце на екрана. Битката трае не повече от няколко секунди.

„Усещането от играта е много странно, понеже за първи път ни се случва. Същевременно е много приятно.“, сподели Мочев. Той разкри, че за догодина планират да развият приложението с допълнителни възможности.