Сблъсъкът на титаните: Веско Маринов се изправя срещу Лени Кравиц в Бургас

Американският рок идол и българският естраден трубадур изнасят концерти на 6 август в един и същи час

Култура
17:30 - 05 Август 2024
6332
Сблъсъкът на титаните: Веско Маринов се изправя срещу Лени Кравиц в Бургас

"Еее, не! Още не е зараснала раната от 2016-а, когато съвпаднаха концертите на Слави Трифонов и Миле Китич и сега това! "О, спи ли бог? О, бог не види ли?" И не само Бог. Но и МОК също!" Така шеговито реагира писателят, журналист и депутат Любен Дилов-син по повод на съвпадането на датата на концертите на Лени Кравиц и Веселин Маринов в Бургас. Любопитното в случая е, че и двете събития стартират в един и същи час - в 21 часа на 6 август.

На концерта на ексцентричния американски рок идол на Морска гара се очакват около 20 000 зрители. Нашенският естраден трубадур в случая ще има десет пъти по-малко публика, тъй като Летният театър в Бургас, където ще пее бате Веско, събира около 2200 посетители.

 
Веселин Маринов призна наскоро в свое интервю, че е леко притеснен от съвпадането на двете събития. "Дори и часът за концертите ни е един и същ. При Лени ще са повече от 20 000 души на плажа, а аз ще съм в Летния театър. Каквото стане. Надявам се да се получи хубаво", каза популярният български изпълнител.

В социалните мрежи се появиха десетки шеговити коментари и колажи по повод съвпадането на двата концерта в един и същи ден и час.

Иначе за концерта на американската рок легенда хиляди фенове от цялата страна ще пътуват днес и утре до Бургас, за да се насладят на експлозивния рок и да чуят новия му албум 12-ия му студиен албум “Blue Electric Light”.


Организаторите на турнето на Лени Кравиц в България публикуваха всичко най-важно по отношение на организацията на концерта на Морска гара. Вратите отварят в 18:00 ч. Входът за събитието ще бъде организиран през ул. “Шести септември” (покрай х-л Приморец).
На зрителите се препоръчва да дойдат възможно най-рано. Най-голяма част от посетителите идват между 19:00 и 21:00 ч. Деца под 18 години трябва да бъдат с придружител и попълнена декларация.

Ще бъде обособена паркинг зона на ул. „Булаир“, в отсечката от ул. „Константин Фотинов“ до ул. „Цар Симеон I“ в диапазона от 16.00 на 6 август до 08.00 часа. на 7 август. Капацитетът й е за около 120 автомобила.

За концерта могат да се ползват и другите паркинги в града - Паркинг "Гурко" , Паркинг "Опера", Паркинг "Трия Сити център", Паркинг "Кирил и Методий", Паркинг "Пиргос".


За удобство на всички меломани "Бургасбус" ще осигури допълнителни курсове на линиите Б11 и Б12. Извънредните курсове ще бъдат изпълнени в нощта на вторник срещу сряда, като часовете на тръгване ще бъдат в 00:30 и 01:30 от начални спирки - терминалите в ж.к. "Меден рудник", ж.к. "Изгрев" и ж.к. "Славейков".

В Бургас функционира и нощна линия, която осигурява транспортно обслужване на пътници всяка нощ в интервала от 23.30 до 04.00 часа.



Вечeн. Експлозивeн. Романтичeн. Вдъхновяващ. Как иначе да опишем “Blue Electric Light”, 12-ия студиен албум на Лени Кравиц? Кравиц пише и записва албума, в който майсторският му дълбок соул рокендрол е отново налице, в собственото си студио на Бахамите.

Като безмилостно творческо динамо – като музикант, автор на песни, продуцент, актьор, автор, дизайнер – той продължава да бъде глобална мощна енергия в музиката, изкуството и културата.

„Blue Electric Light“ е вълнуваща колекция от песни, която надгражда този популярен имидж и е още едно допълнение към образа на човека, чиято музика, както и неговата емблематична естетика, продължават да вдъхновяват милиони по света.

В албума талантите на Кравиц като автор, продуцент и мултиинструменталист продължават ярко да се показват, тъй като той пише и изсвирва повечето инструменти сам, с помощта на дългогодишния си китарист Крейг Рос. В крайна сметка, Лени създава 12 песни, които капсулират наследството му на пионер, който пресича музикалните жанрове, но и същевременно стои стабилно в пулса на 21-ви век и отвъд него.

Това не е първото идване на рок легендата у нас – в далечната 2008 г. той препълни стадион „Академик“, а през 2019 г. „Арена Армеец“ едва побра всички желаещи да го чуят и видят.