Сбогом, Брус Уилис!

През ключалката
20:19 - 30 Март 2022
13801
Сбогом, Брус Уилис!

Време е да се сбогуваме с Брус Уилис като актьор. Звездата от "Умирай трудно" и още десетки екшъни и трилъри занапред няма да се снима в киното. Това обявиха днес от семейството му и признаха за тежкото му здравословно състояние, което прави работата му като актьор от тук нататък невъзможна.

"Брус се бори със здравословни проблеми и наскоро беше диагностициран с афазия (частична или пълна загуба на способността на човек да се изразява с помощта на средствата на езика – бел. ред.), която оказва влияние върху когнитивните му способности", се казва в публикация в Instagram от семейството му.

"В резултат на това и след много обмисляне Брус се оттегля от кариерата, която означаваше толкова много за него."

67-годишният Брус Уилис е диагностициран с дегенеративно заболяване на мозъка, което засяга способността му да разбира говора, и ще се оттегли от актьорската си кариера, съобщи от своя страна „Дейли Мейл“.

В изявлението се добавя: "Това е наистина изключително труден момент за нашето семейство и ние сме много благодарни за вашата непрестанна любов, съчувствие и подкрепа. Преминаваме през това като силно семейство и искахме да информираме неговите фенове, защото знаем колко много означава той за вас, както и вие за него“.

Според Националната асоциация по афазия състоянието представлява нарушение на езика, което засяга произвеждането или разбирането на речта и способността за четене или писане. Асоциацията съобщава, че състоянието винаги се дължи на увреждане на мозъка, най-често от инсулт, особено при по-възрастни хора. Травма на главата, мозъчни тумори или инфекции също могат да причинят афазия.

До момента не е ясно какво е довело до поставянето на диагнозата на Уилис.